duminică, 27 septembrie 2009

Fabiola - carte audio

FABIOLA - o poveste fascinanta, tulburatoare si plina de mister, este mesajul Bisericii din catacombe, mesaj care astazi este la fel de actual ca si atunci.
Cartea spune povestea catorva personaje care astazi sunt in calendarul Bisericii. Din carte aflam detalii despre organizarea Bisericii primare, dar si despre lumea pagana de atunci.
Aflam despre modul in care mesajul crestin a schimbat viata multor oameni, care atunci cand a fost nevoie si-au sacrificat viata din iubire pentru adevar. De asemenea, in carte sunt descrise catacombele: acele galerii subterane in care se ascundeau crestinii pentru savarsirea liturghiei, pentru ascultarea predicilor. Acolo aveau biserici pictate dar si locuri in care-si ingropau martirii.
Prezentand cea mai crunta perioada de persecutie din istoria Bisericii, acest martirologiu ne ajuta sa intelegem ca de fapt crestinismul este un mod de viata radical: nu se accepta compromisul, trebuie sa facem o alegere radicala intre bine si rau.
Astazi Biserica are experienta multor secole de incercari. Si ea nu poate sa treaca cu vederea exemplele pe care martirii si marturisitorii din trecut le-au lasat o data pentru totdeauna.
De teama persecutiilor, ei aveau candela sufletului pregatita in orice moment pentru intalnirea cu Domnul.
Astazi, cand tot mai mult ne este pusa la incercare credinta si "semnele vremurilor" devin tot mai vizibile, ar trebui sa fim si noi gata in orice moment.
Voi incheia chiar cu cateva cuvinte de-ale Fabiolei: "Pilda Domnului nostru a zamislit martirii, iar pilda martirilor ne duce catre El. Sangele lor ne induioseaza inima. Al Lui Hristos ne curata sufletele. Al lor cerseste milostivirea, al Lui ne-o da. Fie ca Biserica, in ziua pacii si a izbanzii, sa nu uite niciodata ceea ce datoreaza veacurilor martirilor! Cei ce vor citi acest martirologiu, vor afla in el har si iertare".

4 comentarii:

  1. ascult fabiola zilic aproape. nu ma satur de ea niciodata. personajele deja mi-au devenit prietene. parca ma fac mai buna cand le ascult. ma bucur ca ati facut acest cd. citisem cartea, dar parca e mai fumoasa cand o asculti. felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt fericita ca am participat la un asemenea proiect, si eu si familia mea, e o idee de pionierat in Romania si sunt f mandra ca fac parte .BRAVO CELUI CU INITIATIVA.....SI TUTUROR PARTASILOR LA O ASA IDEE MAREATZA

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pt.tot,daniel te apreciez pt.credinta ta desi multi te iau in ras(vazusem un reportaj la tv despre tine ca nu ai voce,ca nu canti bine,etc).asa sunt bucurestenii,niste invidiosi(bine,nu putem generaliza,mai sunt si rare exceptii)!DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  4. schimbati culoarea asta obositoare ca nu vad scrisul!!!felicitariiiiiiiii

    RăspundețiȘtergere